BiH
4

Božićni prijem u Općini Centar za porodice poginulih boraca

Klix.ba
U Općini Centar je 23. decembra 2013. godine, povodom nastupajućeg velikog katoličkog blagdana Božića, upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca katoličke vjeroispovijesti.

Na ovom druženju je članovima boračkih porodica uručena simbolična novčana donacija u iznosu od po 100 KM. Pored načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, prijemu su prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić i dopredsjedavajući Vijeća Nedžad Ajnadžić, te pomoćnici načelnika za boračko-invalidsku zaštitu odnosno privredu i finansije Đulaga Hamza i Fahrudin Kurtović, kao i savjetnik načelnika Mustafa Resić.

Čestitajući prisutnim članovima boračkih porodica predstojeće božićne i novogodišnje praznike, Dževad Bećirević je rekao:

"Općina Centar ima jako dobru saradnju sa svim boračkim udruženjima i tradicionalno za sve vjerske praznike dodjeljujemo porodicama šehida i poginulih boraca simbolične novčane donacije. Družeći se sa boračkim porodicama želimo pokazati da nismo zaboravili vaše najmilije koji su dali živote za odbranu domovine. Sa ovom praksom u Općini Centar namjeravamo nastaviti i ubuduće".

Čestitkama i najboljim željama su se priključili i predsjedavajuća Varja Nikolić i dopredsjedavajući Nedžad Ajnadžić koji su kazali da svojim aktivizmom moramo učiniti Bosnu i Hercegovinu jakom državom, na dobrobit svih njenih građana.

Današnjem prijemu je prisustvovala i Kornelija Pintarić.

"Svaki put kada me pozovu na prijem u Općinu Centar sam jako dirnuta zbog svog supruga, koji je tokom proteklog rata poginuo na ratištu u Vogošći. Ovih dana mi je posebno teško, jer dočekujem još jedan Božić bez njega".

Povodom katoličkog Božića, na prijedlog općinskog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, simbolične novčane donacije Općine dobili su: Olga Dobrina, Herman Kenig, Vlasta Kljaljo, Ada Knehtl, Dragica Perak-Stanić, Kornelija Pintarić, Mirsada Ljubas, Juro Kozina, Vesna Lovrić i Spomenka Gačnik.