BiH
8

Borenović: Niko ne može spriječiti proteste opozicije u RS-u

FENA
Branislav Borenović
Branislav Borenović
Niko ne može spriječiti proteste opozicije u Republici Srpskoj, a realno je da oni budu održani u maju izjavio je danas predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

"Niko nas u tome ne može spriječiti, pa ni najavljivanje kontramjera vlasti, koje umjesto da idu u pravcu da se građanima omogući da izraze svoje nezadovoljstvo, samo dolijevaju ulje na vatru", upozorio je Borenović danas u izjavi novinarima u Čelincu.

Najavljenim kontraprotestima vlast u RS-u je, tvrdi, pokazala strah od protesta, koji treba da pokažu nezadovoljstvo građana stanjem za koje je odgovorna vladajuća koalicija u RS-u.

"Mislim da su ti kontraprotesti besmisleni i bespotrebni, te samo mogu dovesti do nečega što nije dobro za RS", rekao je Borenović.

Protesti u organizaciji opozicije trebalo bi budu održani u maju kada se, kako kaže, očekuju prvi uvećani računi za električnu energiju, što će samo biti kap koja je “prelila čašu punu nezadovoljstva”.

Savez za promjene je na sjednici Predsjedništva potvrdio spremnost da ide na proteste, a u narednih nekoliko dana definisat će, tvrdi, i određene tehničke detalje.