Turistička zajednica TK
0

Bogata prezentacija na Sajmu šljive Gradačac 2009.

Sarajevo-x.com
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona promovira turističke vrijednosti ovog područja na sajamskim manifestacijama u našoj zemlji i inostranstvu uz bogate sadržaje na prigodnim štandovima. Izuzetak nije bio ni ovogodišnji 36. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive Gradačac 2009, na kojem je već tradicionalni gost.

Sajam je svečano otvoren jučer, a trajat će do 27. septembra tekuće godine. Ovogodišnji Sajam slavi jubilarnih 40 godina od utemeljenja, a svake godine na njemu učestvuje veliki broj izlagača kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.

Turistička zajednica TK ove godine jedan je i od sponzora Sajma i već tradicionalno ima jedan od najposjećenijih štandova. Prirodne ljepote, kulturno-historijske znamenitosti, atraktivne turističke destinacije, tradicionalna kuhinja, samo su neke od ponuda Tuzlanskog kantona, koje su prezentirane posjetiteljima Sajma. Kao i prošle godine Turistička zajednica TK, potrudila se da ima najzanimljiviji štand i to kroz prezentaciju naših autentičnih sevdalinki koje su interpretirali muzičari obučeni u narodnu nošnju.

"Sevdalinka je naša pjesma sa kojom se svaki građanin naše zemlje treba da ponosi, iz tog razloga smo se potrudili da je upravo na ovaj način predstavimo posjetiteljima Sajma, koji se rado zaustavljaju pored našeg štanda. Naime, Sajam šljive svake godine u Gradačac dovede desetine hiljada posjetilaca iz cijelog Regiona, mi to koristimo za kvalitetnu promociju našeg kantona, koji obiluje prirodnim ljepotama, kulturno-historijskim znamenitostima i gradovima u kojima turisti mogu osjetiti izvorni bosanski duh", istakao je mr. Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice TK.

Na štandu Turističke zajednice TK posjetitelji Sajma mogu uzeti i besplatne turističke brošure i razglednice sa motivima bogatog kulturno historijskog naslijeđa ovog kantona.