BiH
0

Bivšim inspektoricama zatvorska kazna i zabrana bavljenja poslom

SRNA
Okružni sud u Banjoj Luci osudio je suspendovane inspektorice Republičke uprave za igre na sreću Mirjanu Jočić (50) na godinu i šest mjeseci, a Anitu Vrančić (38) na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Mirjani Jočić i Aniti Vrančić izrečena je i petogodišnja zabrana bavljenja poslom inspektora poslije pravosnažnosti presude.

Presudu je izreklo sudsko vijeće kojim je predsjedavala Vesna Stanković–Ćosović.

Miroslav Mikeš, advokat Anite Vrančić, rekao je Srni da će se odbrana žaliti na ovakvu presudu.

Mikeš i Živko Bojić, advokat Mirjane Jočić, u završnim riječima zatražili su oslobađajuću presudu, ističući da Specijalno tužilaštvo nije dokazalo njihovu krivicu.

Vrančićeva i Jočićeva su nakon hapšenja u akciji "Kubikus" priznale krivicu i zaključile sporazume sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske, ali je ove sporazume sud odbacio, između ostalog, jer kazne od šest mjeseci zatvora nisu bile adekvatne težini djela.

U presudi se navodi da su Jočićeva i Vrančićeva od novembra 2011. do 7. decembra 2011. godine neposredno ili putem telefona, osobama koje su organizovale ilegalne igre na sreću javljale vrijeme i mjesto planiranih kontrola Republičke uprave.