BiH
0

Bevanda: Kraj godine bit će posvećen projekciji budžeta BiH za 2013. godinu

FENA
Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda upoznao je danas izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodio šef misije za BiH Costas Christou sa osnovnim načelima koja su utvrđena na Savjetodavnoj grupi Fiskalnog vijeća Bosne i Hercegovine.

Također, misije MMF-a Christou upoznao je danas u Sarajevu predsjedatelja s tokom razgovora s entitetskim premijerima i ministrima financija, stoji u priopćenju Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Govoreći o planovima za donošenje državnog proračuna za narednu godinu, predsjedatelj Bevanda je rekao da s obzirom da BiH već ima utvrđen globalni fiskalni okvir do kraja 2015. godine, zadnja tri mjeseca ove godine bi trebalo posvetiti projekciji proračuna za 2013. godinu.

"Sve proračunske instrukcije su pripremljene, imamo gabarite, imamo definiran iznos izdvajanja sa računa indirektnih poreza i nadam se da ćemo uskoro moći razgovarati i o strukturi državnog proračuna", kazao je Bevanda.

On je naglasio je da su naredni dani prilika da se otklone sve nedoumice i da se riješe otvorena pitanja te najavio da će se sjednica Fiskalnog vijeća Bosne i Hercegovine održati u srijedu u Sarajevu, priopćeno je iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH.