BiH
7

Bego Gutić: Alen Gadžo je pokazao da ne može biti na čelu MUP-a

Piše: D. Brkić
Bego Gutić
Bego Gutić
Iz Ureda premijera Tuzlanskog kantona izdato je saopštenje u vezi sa, kako je navedeno, neutemeljenim izjavama aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Alena Gadže (kadar DF-a op.a), koji je izjavio kako premijer vrši "zaštitu kriminalnog sistema koji godinama drži pod kontrolom institucije TK-a".

Odgovor premijera Gutića ministru Gadži dolazi nakon hapšenja četiri službenika MUP-a TK u akciji Federalne uprave policije. Premijer Gutić navodi kako je Gadžo u obraćanju medijima nedvosmisleno pripisao sebi zasluge drugih institucija.

"Akcija i hapšenje policijskih službenika je rezultat rada Federalne uprave policije i Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona koji je trajao duže vrijeme i prije nego je ministar Alen Gadžo stupio na dužnost. Nakon tri mjeseca mandata aktuelne Vlade TK , evidentni su loši rezultati rada Ministarstva unutrašnjih poslova koje ministar pokušava prikriti prisvajajući sebi postignuća drugih institucija i koristeći podobne javne medije za lične obračune sa neistomišljenicima unutar Vlade Tuzlanskog kantona“, navodi se u saopštenju koje potpisuje premijer Bego Gutić.

Iznesene tvrdnje ministra Gadže, prema mišljenju premijera Gutića, prije svega imaju za cilj "kupovinu vremena" i sprečavanje najavljenje rekonstrukcije Vlade TK.

"Ovakvim istupima u medijima i iznošenjem neistina u javnost, ministar Gadžo je pokazao da kulturološki, socijalno, politički niti intelektualno nema kapacitet za obavljanje odgovorne funkcije kao što je ministar unutrašnjih poslova", navodi se u saopštenju.