BiH
23

Beganović: Koalicija u sastavu SDA, HDZ-a i SBB-a nije upitna

Piše: Er. M.
Nasir Beganović (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Nasir Beganović (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Koalicija koju u entitetu Federacija BiH čine Stranka demokratske akcije (SDA), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH i Savez za bolju budućnost (SBB) nije upitna, izjavio je Nasir Beganović šef Kluba zastupnika SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Odnosi u koaliciji na nivou Federacije BiH dovedeni su u pitanje nakon odluke Kluba SBB-a da na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH budu suzdržani po svim tačkama dnevnog reda.

Beganović je za Klix.ba kazao kako je SBB bio suzdržan isključivo iz razloga što su zastupnici na taj način željeli pokazati svoje nezadovoljstvo zbog odnosa institucija prema predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću protiv kojeg se pred Sudom BiH vodi postupak.

"Poseban revolt smo iskazali zbog zdravstvenog stanja u koje je Radončić doveden zbog odnosa prema njemu", rekao je Beganović.

On je kazao kako će SBB nastaviti svoj rad u Parlamentu FBiH još jednom ističući da koalicija na federalnom nivou nije upitna.

"U narednom periodu posvetit ćemo se rješavanju aktuelnih pitanja, a unutar stranke i koalicije nastavit ćemo razgovore u vezi s predstojećim izborima u BiH", zaključio je Beganović.