Predstavljanje na Trgu Krajine
4

Banjalučki taksisti prvi u BiH uveli hibridna vozila

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Trg Krajine u Banjoj Luci danas je ličio na sajam automobila, jer je banjalučki Patrol taxi organizovao Dan otvorenih vrata, tokom kojeg je predstavljeno 25 novih hibridnih vozila, koja će ubuduće biti korištena u gradu na Vrbasu.

U saradnji sa Ambasadom Japana u BiH i banjalučkom Gradskom upravom Patrol taxi je nabavio i promovisao 25 novih Toyota Priusa.

Nakon manifestacije na glavnom banjalučkom trgu upriličena je i konferencija za novinare kojoj su prisustvovali gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović, japanski ambasador u BiH te predstavnici Toyote i Patrol taxija.

Uz promociju novih vozila, Banjalučanima su prikazani i noviteti iz Patrol taxija, a to su vozila za prijevoz invalida i automobili u kojima će ubuduće prevoziti i kućne ljubimce.

"Građani Banja Luke će od danas svakodnevno viđati Priuse na ulicama svoga grada i vjerujem da će im hibridna tehnologija uskoro postati veoma bliska, pogotovo u okviru rasta osviještenosti o problemima zagađenja", izjavio je predsjednik uprave Toyota-Adria Masahiro Kuwahara prilikom primopredaje ključeva, te dodao da se nada da će uskoro biti donešeni i pozitivni zakonski propisi koji potiču upotrebu hibridnih vozila kroz smanjenje raznih poreza i davanja.

"Osjetili smo potrebu za uvođenjem ovih noviteta i zato smo se odlučili za njih. Cijena vožnje za osobe sa invaliditetom će biti znatno niža od standardnih i to je nešto što nas posebno raduje", rekli su za portal Klix.ba u kompaniji Patrol taxi.