BiH
22

Bajramski paketi za 360 porodica u istočnoj Bosni

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
BBI banka, u saradnji sa svojim partnerima BBI Real Estate i EuroAsfalt, pokrenula je humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava za 360 povratničkih porodica u istočnoj Bosni, odnosno Foči, Čajniču, Rudom, Višegradu, Bratuncu i Vlasenici.

"Ukupna vrijednost donacije je 54.000 konvertibilnih maraka" saznaje agencija Anadolija iz BBI Banke. A, riječ je o paketima koji sadrže 50 kilograma brašna, 12 litara ulja, deset kilograma šećera i ostalih sličnih životnih namirnica.

Predsjednik Medžlisa islamske zajednice (MIZ) Foča Salem ef. Ćemo kazao je za agenciju Anadolija da je povratničkim porodicama u Foči podijeljeno 60 bajramskih paketa koji će tim porodicama uljepšati ispraćaj ramazana i doček ramazanskog bajrama.

"Mi smo odlučili da podjelu paketa uradimo na lokalitetu Aladža džamije i drago nam je da se poklopilo nekoliko lijepih stvari. Prvo, večeras je mubarek noć Lejlet-ul Kadr, sutra na temeljima Aladža džamije će biti organizovan prvi zajednički iftar, pa prvi teravih-namaz od 1992. godine", pojasnio je Ćemo.

BBI Banka kontinuirano i na različite načine pomaže ugroženoj populaciji. Uglavnom, do sad je, , kroz različite stipendije, fokus bio na djeci, studentima.

Za ovaj bajram uprava BBI Banke je odlučila dodijeliti bajramske pakete.