DF se predomislio
862

Amaru Keči nije produžen mandat, novi direktor Parka Edin Abdurahmanović

Klix.ba
Edin Abdurahmanović
Edin Abdurahmanović
Nadzorni odbor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park d.o.o Sarajevo nije produžio mandat vršitelju dužnosti direktora Amaru Keči, već je na njegovu poziciju imenovao Edina Abdurahmanovića. U oba slučaja riječ je o kadrovskim odlukama Demokratske fronte (DF).

Kečo nam je rekao kako on nije smijenjen s pozicije vršitelja dužnosti direktora "Park", već mu jednostavno Nadzorni odbor KJKP "Park" nije produžio mandat. On nam je potvrdio da je Nadzorni odbor na sinoćnjoj sjednici izabrao Edina Abdurahmanovića, vijećnika DF-a u Općinskom vijeću Općine Centar, za novog vršitelja dužnosti.

"Ja sam imao mandat na dva mjeseca i on mi nije produžen. Idem dalje svojim putevima. Ja sam došao u Park da izvršim dužnost i pripremim teren za neke nove koji će doći", kazao je Kečo.

Objasnio nam je i da on nije mogao biti izabran za direktora "Parka" s obzirom na to da je vijećnik u Općinskom vijeću Općine Ilidža.

"Mogao sam samo biti vršitelj dužnosti direktora. Ostajem pri svom mandatu u Općinskom vijeću Općine Ilidža", rekao je Kečo.

Keču smo direktno pitali i da li namjerava ostati u Demokratskoj fronti, a on je odbio dati precizan odgovor.

"To ćemo vidjeti. Vidjet ćemo šta će donijeti budućnost", zaključio je Kečo.