BiH
0

Akcija Jelka 2014: U pet zemalja regiona povećana kontrola putnih isprava

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji realizovana je koordinisana međunarodna policijska operacija "Jelka 2014", čiji je cilj bio pojačana kontrola putnih isprava na graničnim prelazima na drugoj liniji provjera.

Iz Granične policije BiH navode da je razmjena dobrih praksi i iskustava i izgradnja međusobnog povjerenja i saradnje policijskih tijela svih zemalja Balkana značajan cilj ove operacije, koja je realizovana na po pet međunarodnih graničnih prelaza pod pokroviteljstvom DCAF programa granične bezbjednosti.

"Ova međunarodna operacija još jednom je potvrdila da su policijske agencije zemalja zapadnog Balkana sposobne i spremne da sarađuju i preduzimaju konkretne operativne rezultate", navodi se u saopštenju.

Nosilac aktivnosti operacije "Jelka 2014" u BiH bila je Granična policija, a policijski službenici su zajedno sa kolegama iz ostalih zemalja provodili na međunarodnim graničnim prelazima Izačić, Bijača, Karakaj, Orašje i Gradiška.

U okviru operacije "Jelka 2014" policijski službenici Granične policije BiH izvršili su kontrolu 2.421 putnog dokumenta na drugoj liniji provjera.