Grad Sarajevo
57

Akademik Kemal Hanjalić i Komora medicinskih sestara - tehničara KS dobitnici Šestoaprilske nagrade

B. R.
Akademik Kemal Hanjalić (Foto: UNSA)
Akademik Kemal Hanjalić (Foto: UNSA)
Akademik Kemal Hanjalić je dobitnik pojedinačne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, dok je Komora medicinskih sestara - tehničara dobitnik kolektivne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

Kako su saopćili iz Grada Sarajeva, Gradsko vijeće je na današnjoj sjednici usvojilo izvještaj o radu Odbora za dodjelu ,Šestoaprilske nagrade u 2023. godini.

Predsjedavajući Odbora Adi Škaljić (NS) je informisao gradske vijećnike o radu ovog odbora. Odbor je, osim izvještaja, Gradskom vijeću uputio i utvrđene prijedloge odluka za dodjelu Šestoaprilske nagrade u ovoj godini.

Gradsko vijeće je, kako su naglasili, javnim glasanjem odlučilo da dobitnik pojedinačne nagrade bude akademik Kemal Hanjalić za doprinos u oblasti nauke i obrazovanja.

Odlučeno da je dobitnik kolektivne Šestoaprilske nagrade bude Komora medicinskih sestara - tehničara Kantona Sarajevo za doprinos u oblasti zdravstva i socijalne zaštite.

Dobitnici nagrada će se promovisati i nagrade će im uručiti gradonačelnica Benjamina Karić (SDP) i predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović (NiP) na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Sarajeva 6. aprila, saopćili su iz Grada Sarajeva.