BiH
252

Ajnadžić nakon dobijenih kritika: Moji protukandidati su nervozni jer su svjesni da ću pobijediti

Klix.ba
Nedžad Ajnadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedžad Ajnadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedžad Ajnadžić, kandidat SDA/SBB za načelnika Općine Centar na predstojećim lokalnim izborima kazao je da su kritike koje su njemu uputili kadrovi opozicionih stranaka samo rezultat nervoze jer su svjesni da će on biti budući načelnik.

Naime, sva relavatna istraživanja pokazuju da će Stranka Demokratske Akcije osvojiti većinu u OpćinskomVijeću Centar i da će budući načelnik Općine Centar biti kandidat koalicije SDA-SBB. Svakodnevna nervoza oponenata je razumljiva upravo zbog izvjesnog gubitka izbora, i atmosfere koja vlada među glasačima sa ove općine, navodi se u saopćenju Nedžada Ajnadžića.

"Moja platforma i konkretni projekti za moje sugrađane sa Općine Centar se ne bave drugim političkim opcijama i sami od sebe su se nametnuli kao rješenja za dugogodišnje probleme. Rokovi i finansiranja nisu ni u kojem dijelu dovedena u pitanja i svi ovi projekti su jednako konkretni, realni, izvodljivi i u krajnjem ishodu mjerljivi, što nažalost moram spomenuti, nisam vidio da je slučaj u drugim političkim opcijama", ističe Ajnadžić.

Dodaje da je rad na ovim projektima i ovoj platformi trajao skoro godinu dana uz učešće stručnih lica iz oblasti ekonomije, prava, građevine, medicine, sporta, kulture kao i stručnjaka iz oblasti IT sektora.

"Posebnu pažnju sam posvetio mladim ljudima gdje je planirano kroz implementaciju mojih projekata obezbijediti 1 milion KM za potrebe samozapošljavanja mladih ljudi. Proširenje broja pripravničkih mjesta za osobe sa biroa, kao i briga o djeci šehida i poginulih boraca i briga o penzionerima, spadaju u kategoriju glavih prioriteta djelovanja u mom narednom mandatu", naglašava Ajnadžić.

Nedostatak kvalitetnih ideja je samo jedan od razloga podizanja ove prašine, ali opet pozivamo kolege iz drugih političkih opcija da se okrenu svojim programskim ciljevima i da i u porazu zadrže elementarno ljudsko i političko dostojanstvo, zaključuje Ajnadžić u svom saopćenju.