BiH
0

Ajanović Tužilaštvu KS dostavio izvještaj o sumnji u izvršenje krivičnog djela protiv Efendića

Klix.ba
Mirnes Ajanović
Mirnes Ajanović
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović dostavio je Tužilaštvu Kantona Sarajevo izvještaj o sumnji u izvršenje krivičnog djela protiv načelnika općine Novi Grad Semira Efendića i drugih lica, zbog smrti dječaka na igralištu.

"Traži se da se protiv prijavljenih provede istraga zbog sumnje u počinjeno krivično djelo iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona FBiH - Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u vezi sa članom 387. KZ FBiH-Nesvjestan rad u službi, a sve u vezi sa članom 346. KZ FBiH-Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela", stoji u saopćenju BOSS-a.

Glavnoj tužiteljici Dalidi Burzić dostavljen je prijedlog da Tužilaštvo izvrši uvid u predložene materijalne dokaze, da sasluša prijavljene, da po potrebi izvede i druge dokaze, a da se potom, ukoliko se prijava pokaže osnovanim, protiv prijavljenih podigne optužnica.

"U prijavi su navedene i okolnosti pokušaja prikrivanja odgovornosti prijavljenih, koji su nadležni i odgovorni za upravljanje i održavanje igrališta, i koji su svojim neadekvatnim nadzorom i održavanjem uzrokovali smrtnu posljedicu, koja je izrazito uznemirila javnost", istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.