Afera u Krajini
1

Advokat Bišćanke iz porno snimka: Nije bitno jesam li ja njen vjerenik, niko nije ucijenjen

Piše: I. Č.
Sabahudin Blažević (desno)
Sabahudin Blažević (desno)
Afera koja je proteklih dana potresla Krajinu zbog snimka s eksplicitnim sadržajem, navodno poduzetnika Sabahudina Blaževića i jedne Bišćanke, doživjela je obrat nakon što je na Facebooku objavljeno da je advokat djevojke njen vjerenik. Anel Kurtović je kazao da nije bitno da li je on njen vjerenik, ali da nije u sukobu interesa.

"Nije bitno da li sam ja njen vjerenik. Ako i jesam, ponosan sam na to bez obzira na seksualni skandal", kazao je Kurtović u kratkoj telefonskoj izjavi za Klix.ba, dodavši da će ulogu glavnog advokata u zastupanju klijentice preuzet advokatica Maja Sadović, a da se timu pridružuje i Damir Kočo.

Predmet u fazi provjera

Bišćanka je prijavila poduzetnika Blaževića za neovlašteno snimanje i objavljivanje snimka Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, a prijava se, kako saznajemo, nalazi u fazi provjere navoda.

Mirsad Crvnovršanin, advokat Sabahudina Blaževića, otkrio je za Klix.ba da njegov branjenik nema status osumnjičenika, već da se u Tužilaštvo može pozvati kao svjedok kako bi iznio svoje viđenje i svoj stav.

"Zaprimljena je krivična prijava protiv mog klijenta, ali i većeg broja nepoznatih izvršilaca. Mi ne možemo prepoznati ko se nalazi na snimku, da li je to ta djevojka i da li je uopće snjimljen u BiH. Treba poći od te činjenice, a ne da se stigmatiziraju, prvo ona, a onda i moj klijent", kazao je on.

Crnovršanin je pojasnio da Kurtović nije mogao zastupati svoju klijenticu zbog nepristrasnosti u postupku, jer je u sukobu interesa.

"Kurtović ističe da više nije advokat svojoj klijentici i samim tim priznaje da je s njom u takvim odnosima kakvi se prikazuju u medijima", rekao je Crnovršanin za Klix.ba.

Snimak na vještačenju

Advokat Anel Kurtović je istakao za Klix.ba da se radi na vještačenju snimka i da se čeka odluka o izuzeću tužilaštva budući da bi trebalo da se predmet vodi u Sarajevu.

"Niko nije ucijenjen, ja imam dokaze za to – SMS poruke", rekao je Kurtović.

Poručio je da je zabrinut za svoju sada već bivšu klijenticu budući da se privremeno nalazi izvan Bihaća i da se ne smije vratiti.

"Djevojci je život uništen", istakao je on.