Za nove generacije
28

Adna Mesihović i Afan Kalamujić prijedlozi za nove ministre u Vladi Kantona Sarajevo

S. Š.
Adna Mesihović i Afan Kalamujić
Adna Mesihović i Afan Kalamujić
Povodom podnošenja ostavke Nihada Uka na mjesto premijera Kantona Sarajevo, reagovali su iz pokreta Za nove generacije predloživši svoja imena za nove ministre.
Pokret Za nove generacije je već ranije potvrdio da je na poziv stranaka Trojke (SDP, NS i NIP) u proteklom periodu učestvovao u razgovorima o rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo.

"S obzirom da je taj proces danas i zvanično pokrenut, a na osnovu ranije najavljenog medijskog djelovanja, potvrđujemo da je naš pokret, uz potporu samostalnoga zastupnika gospodina Redže Lemezana, a u dogovoru sa strankama Trojke, preuzeo obavezu predlaganja kandidatkinja i kandidata za pozicije ministrice i ministra u Ministarstvu nauke, visokog obrazovanja i mladih i Ministratvu finansija", poručuju iz pokreta.

Naime, upravni odbor pokreta je na ranije održanoj sjednici jednoglasno podržao Adnu Mesihović kao kandidatkinju za ministricu visokog obrazovanja, nauke i mladih i Afana Kalamujića kao kandidata za poziciju ministra finansija u budućoj vladi Kantona Sarajevo.

"Ukoliko i zvanično budemo pozvani da učestvujemo u radu nove vlade KS od strane budućeg mandatara, pokret Za nove generacije će dostaviti i zvanične biografije predložene kandidatkinje i kandidata", njihova je poruka.

U cilju izbjegavanja bilo kakvih dodatnih špekulacija oko cijeloga procesa, obavještavaju javnost da će se pokret o ovom procesu sljedeći put zvanično oglasiti odmah po dostavljanju prijedloga za sastav nove vlade Skupštini Kantona Sarajevo od strane izabranog mandatara.