BiH
0

ACIPS o novim projektima i aktivnosti

FENA
Asocijacija Alumni Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije, u suradnji s ACIPS Centrom za istraživanje politika organizirat će u ponedjeljak u Sarajevu druženje s bh. novinarima i prezentaciju projekata i aktivnosti koji se bave aktuelnim temama - reformom policije i ustavnim promjenama.

Svrha radionice, druženja predstavnika ACIPS-a i ACIPS Centra za istraživanje politika sa bh. novinarima, jeste predstavljanje budućih ACIPS-ovih aktivnosti, novih vizija i načina djelovanja, te uspostava suradnje između ACIPS-a i medija, saopćeno je iz ACIPS-a.

Naši naredni projekti u najvećoj mjeri uključuju široko, javno zagovaranje ideja iza kojih ACIPS stoji. Tri temeljne ideje na kojima će se bazirati naše djelovanje u narednom periodu su: nenacionalizam, socijalna pravda i socijalna integracija bh. društva, te evropske integracije, navodi se u saopćenju.

Sveobuhvatnija i intenzivnija suradnja s medijima ključna je u nastavku ACIPS-ovih aktivnosti, s obzirom na činjenicu da je njegov cilj intenziviranje utjecaja i vršenje pritiska na donosioce odluka kako bi se ubrzale pozitivne promjene u našem društvu.

ACIPS trenutano realizira nekoliko projekata koji se odnose na jačanje nevladinog sektora u BiH, deblokadu zastoja u potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, zagovaranje procesa evropskih integracija i reformu Ustava BiH.