Pomoću ovog trika brzo i jednostavno ogulit ćete bijeli luk
Guljenje bijelog luka za mnoge je jedan od najzamornijih i najneugodnijih dijelova kuhanja, ali jednostavan trik potpuno će promijeniti način na koji pristupate ovom zadatku.
Guljenje bijelog luka za mnoge je jedan od najzamornijih i najneugodnijih dijelova kuhanja, ali jednostavan trik potpuno će promijeniti način na koji pristupate ovom zadatku.
Svako domaćinstvo imamo veliku apoteku s prirodnim lijekovima koje često zanemarujemo. Mnogi od začina koje svakodnevno koristimo za kuhanje imaju nevjerojatna ljekovita svojstva.
Luk je jedna od najčešćih namirnica koja se koristi širom svijeta. Prednost luka je u tome što može dugo stajati prije nego što se pokvari, ali uz ovaj jednostavni savjet, produžit ćete mu rok trajanja na šest mjeseci.
Američki senator pozvao je na pokretanje istrage o utjecaju uvoza bijelog luka iz Kine na nacionalnu sigurnost.
Mnogi su svjesni zdravih svojstava bijelog luka, ali i uprkos tome izbjegavaju ga jesti zbog lošeg zadaha nakon što ga pojedu. Međutim, naučnici su otkrili rješenje.
Bijeli luk i crveni luk daju poseban okus jelima, a pritom pružaju i neke zdravstene prednosti. No, zbog toga što uzrokuju loš zadah, mnogi ljudi ih izbjegavaju jesti.
Nemjerljivi su zdravstveni benefiti svakodnevnog konzumiranja bijelog luka, ali unošenje neobrađenog bijelog luka izaziva neugodan zadah iz usta.
Bijeli luk je mnogima omiljeni dodatak jelima, a mana mu je ta što se prebrzo osuši. Postoji nekoliko načina pomoću kojih možete spriječiti ovaj proces.
Bivši kuhar kraljevske porodice Darren McGrady svojevremeno je otkrio da je bijeli luk bio zabranjen u Buckinghamskoj palači jer ga je kraljica Elizabeta prezirala.
Ako se često osjećate naduto, a ne možete otkriti zašto, možda je vrijeme da prilagodite svoju prehranu.