sport
0

Zvornik domaćin državnog prvenstva BiH u kajaku i kanuu

Sarajevo-x.com
Izvršni odbor Kajakaškog saveza BiH donio je jednoglasnu odluku da se Sedmo državno prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama 2008. godine održi u Zvorniku.

Domaćin prvenstva, koje će se održati od 25. do 27. jula je UG Sportovi na vodi "Drina“ Zvornik. Zbog izuzetnih potencijala Zvorničkog jezera i iskustava u dosadašnjim sličnim manifestacijama, državnog i međunarodnog ranga, organizacija ovog velikog sportskog događaja je dodijeljena Zvorniku.

''Zaista smo obradovani ovom viješću i učinićemo sve, kao i do sada, da ovo prvenstvo na Zvorničkom jezeru, u Diviču bude organizovano na vrhunskom nivou.'' izjavio je Mustafa Tuhčić, predsjednik UG sportovi na vodi Kajak kanu klub "Drina“ Zvornik.

Osim sportskog karaktera, ova manifestacija, od državnog značaja, predstavlja izuzetan doprinos stvaranju ambijenta suživota i tolerancije na području Zvornika i u cijelom Podrinju.

''Nadamo se da će Opština Zvornik i njeni čelni ljudi prepoznati važnost ovakve manifestacije i, kao i do sada, dati maksimalan doprinos i materijalnu podršku u njenoj organizaciji," izjavio je Tuhčić "U pregovorima smo sa čelnicima općinske vlasti i nadamo se pozitivnom ishodu na obostrano zadovoljstvo. U narednom periodu slijede lobiranja za sastav Organizacionog odbora ovog prvenstva, a načelno je Ministar prometa i veza RS, Nedeljko Čubrilović pristao da bude predsjednik."

Pripreme za održavanje ovakve smotre sporta i promocije pozitivnih vrijednosti na Drini počele su već nakon prošlogodišnjeg Prvog međunarodnog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama koje je održano u Zvorniku, i koje će ostati u trajnom sjećanju sudionicima iz svih dijelova BiH i inostranstva koji su bili dio ove manifestacije.

Ne treba sumnjati da će i ovo državno prvenstvo biti prilika da se istaknu vrijedni domaćini koji čine sve da jedna ovakva manifestacija protekne u najboljem redu i nadmetanju u sportskom duhu i promociji pozitivnih vrijednosti.