Mentalne poteškoće
12

Zvijezda snookera Shaun Murphy ne može popiti kafu nakon operacije koja mu je promijenila život

H. H.
Shaun Murphy (Foto: EPA-EFE)
Shaun Murphy (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih snooker igrača svijeta Shaun Murphy otkrio je da ne može popiti kafu nakon operacije koja mu je promijenila život. Ranije ove godine, Murphy je imao operaciju želuca, jer je imao poteškoće s mentalnim zdravljem i kontrolom težine.

Operacija znači da sada može da jede i pije samo u malim količinama. Najvažnije, Englez je otkrio da sada ne može da popije šoljicu kafe i da se bori da popije punu kriglu piva.

Gostujući u podcasta BBC Sport, Murphy je otkrio sa čime se sve borio.

"Sada mogu jesti šta god želim, ali bukvalno mogu jesti vrlo, vrlo malo toga. Ne bih vam mogao reći kada sam zadnji put popio kafu, jer fizički ne mogu da popijem toliko tečnosti u jednom potezu. Ako sjednem da pijem pivo i dalje ću pijuckati svoju prvu kriglu dok su svi ostali su na trećoj", kazao je Englez.

Murphy je otkrio da se odlučio za operaciju, jer je imao mentalne poteškoće zbog problema s težinom.

"Volio bih da sam to uradio prije 20 godina, jer se čini da mi je to promijenilo život na bolje. Cijelog života sam se borio sa svojom kilažom. Bio sam debeo klinac u školi, a bio sam i na raznim dijetama od svoje 15. godine. Došao sam do dna mentalnog zdravlja i bio sam vrlo blizu da odem kod ljekara zbog depresije, anksioznosti, nemogućnosti da izađem, jer su me ismijavli na ulici", otkrio je Murphy.