Sjedeća odbojka
0

FOTO / Zubović: Titulu prvaka Evrope posvećujemo građanima BiH

FENA
Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci u Holandiji je osvojila sedmu titulu prvaka Evrope. Predsjednik Saveza sjedeće odbojke BiH Miralem Zubović posvetio je novu titulu građanima BiH.
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com

"Novu titulu prvaka Evrope posvećujemo ljudima iz BiH kojima je potrebno što više radosnih trenutaka. Reprezentaciju BiH poštuju i cijene protivnici, a bodre vjerni BH Fanaticosi. To je lijep osjećaj'', izjavio je Zubović na današnjoj konferenciji za medije.

Reprezentacija BiH titulu je osvojila 15. oktobra u Rotterdamu, savladavši u finalu selekciju Rusije sa 3:1 (22:25, 25:23, 25:10, 25:23).

Selektor reprezentacije BiH Mirza Hrustemović istakao je da BiH mora podići igru na još viši nivo kako bi na paraolimpijadi mogla parirati reprezentaciji Irana.

Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
''U Holandiji smo gurnuli u vatru nekoliko mladih igrača da bi stekli neophodno iskustvo pred paraolimpijadu. Isprobali smo različite kombinacije i uspjeli ostvariti novi trijumf, ali protiv Irana će biti mnogo teže'', rekao je selektor BiH.

Kapiten bh. tima Sabahudin Delalić ističe da je suđenje u finalnom meču protiv Rusa bilo nepravedno. On smatra da su čak i organizatori turnira željeli da BiH ovaj put ne osvoji prvo mjesto te da je takav utisak imao tokom cijelog takmičenja, ali da su bh. odbojkaši bili jači i od toga.