sport
18

Zenica: U subotu prvi odbojkaški turnir za žene

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Zenici će u subotu 11. januara biti održan 1. odbojkaški turnir za žene "Sportzdk Volleyball Open", koji će okupiti šest ekipa iz Zeničko-dobojskog kantona.

Jedan od članova organizacionog odbora, Armin Mujkić, u razgovoru za Klix.ba je kazao kako je ideja za organizovanje turnira proizvod želje da se pokaže sposobnost za organizovanje jednog kvalitetnog događaja.

"Udruženje Sport Media sarađuje sa brojnim sportskim udruženjima i klubovima u Zeničko-dobojskom kantonu, a posebnu pažnju pružamo malim klubovima, odnosno onima što se takmiče u nižim rangovima. Ideja za turnirom je upravo proizvod naše želje da ove manje klubove predstavimo javnosti, odnosno, da pokažemo da smo i mi sposobni da organizujemo jedan kvalitetan događaj koji će okupiti veliku pažnju sportista i ljubitelja sporta", kazao je Mujkić.

Odbojkaški turniri nisu nepoznanica za ZDK i Zenicu, ali slični turniri nisu odigrani u Zenici u proteklih nekoliko godina.

Na turniru se očekuje učešće 80 odbojkašica iz šest ekipa, i to: ŽOK Kakanj, ŽOK Žepče, OK Maglaj, OK Breza 1934 i ŽOK Željezara Zenice te ŽOK Igman sa Ilidže.

"To su sve klubovi sa bogatom tradicijom, klubovi iz sredina u kojima se odbojka igra duže od šest decenija, koje su dale veliki broj poznatih igračica i igrača. Na jednom mjestu bit će oko 80 odbojkašica, a da je turnir zaintrigirao sportsku, prije svega odbojkašku javnost u našoj zemlji govori podatak da nam se najavio veliki broj trenera, ljudi iz uprava klubova iz cijele BiH", dodaje Mujkić.

Interesovanje za turnir je bilo veliko, no zbog tehničkih problema, organizatori nisu mogli odgovoriti na sve zahtjeve za učešće.

"Na veliku žalost iz tehničkih razloga ovaj put nismo uspjeli pozitivno odgovoriti na želje naših prijatelja iz nekoliko klubova, ali im obećavamo da ćemo ih pozvati da budu naši gosti već narednom prilikom", rekao je Mujkić.

Ženski odbojkaški turnir bit će održan u subotu 11. januara, u sali Prve gimnazije u Zenici i počinje u 10 sati, dok je finalna utakmica na rasporedu od 18.30 sati.