sport
246

Zenica: Prvo državno airsoft takmičenje okupilo oko 50 ljubitelja replika oružja

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Proteklog vikenda na Zmajevcu u Zenici održano je prvo državno airsoft takmičenje koje je okupilo oko 50 airsoftera iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Vikend druženja airsoftera na "Zenica airosoft master 2016" takmičenju bio je podijeljen na četiri discipline u kojima su airosfteri pokazali preciznost iz replika pištolja, jurišne puške i snajperske replike, a četvrta disciplina je bila praktično streljaštvo.

Dženis Imširović je u ime organizatora Sportsko-rekreativnog kluba "Tvrđava" Zenica kazao kako je zadovoljan odzivom s tim da je ovo prvi put da se organizuje u Bosni i Hercegovini jedno ovakvo takmičenje.

"S obzirom da je ovo prvi put da organizujemo državno airsoft takmičenje moramo reći da smo zadovoljni, a raduje nas činjenica da je ovaj sport na samom početku i da će biti vremena za njegovo napredovanje. Vjerujemo da će naredna takmičenja okupiti veći broj takmičara i simpatizera", izjavio je Imširović te se zahvalio svim učesnicima.

Po završetku susreta najuspješnijima su uručene i nagrade. Mirza Bibić je dobio nagradu za fair-play dok je najuspješniji strijelac bio Abdulah Isradžić.

Također, za osvojena mjesta u takmičarskom dijelu organizator je pojedincima uručio pehare i medalje.

Prvoplasirani u preciznom gađanju iz replike pištolja bio je Enes Kovačević iz Zenice, drugo mjesto je pripalo Ismaru Musliću iz Bihaća, dok je trećeplasirani bio Ermin Beganović iz Travinka.

U preciznom gađanju iz jurišne replike najuspješniji je bio Enes Kačamaković (Zenica), a zatim Sanel Ibrahimović (Orašje) i Sanel Aldžić (Bužim).

Najbolji snajperisti na ovom takmičenju bili su Sanel Aldžić, Ermin Jasenčić (Orašje) i Edis Nukić (Tuzla). Praktično gađanje nagrade je donijelo Alenu Sutroviću (Orašje), Samiru Brakiću (Travnik) i Andreju Vištici (Metković).

Nakon završetka takmičarskog programa takmičari su organizovali humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć samohranom ocu iz Bihaća.