311 takmičara
78

Završen plivački miting "Head cup Mladi za mlade"

Piše: E. B.
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu "Otoka" u Sarajevu održao se najveći plivački miting "Head cup Mladi za mlade" koji je ove godine okupio 311 takmičara iz 25 plivačkih klubova i 6 država: BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Turske.

Takmičari su se natjecali u pet disciplina za mušku i žensku kategoriju i na taj način izborili se se za kvalitetan plasman i vrijedne novčane nagrade.

Sedmi Internacionalni plivački miting "Head cup Mladi za mlade" svečano je otvoren u subotu u 9 sati.

Plivački miting realizovao se u dva dijela takmičenja, prijepodne plivale su se kvalifikacijske trke, a u drugom dijelu finale.

Oba dana takmičenja plivačica Lana Pudar iz plivačkog kluba Orka iz Mostara oborila je četiri državna rekorda u disciplinama 50m leđno, 50m delfin, 100m delfin i 200m delfin.

Drugi dan takmičenja u finalnom dijelu programa održana je Grand prix trka za mušku i žensku kategoriju u disciplini 50m kraul u kojoj su najbolji bili Mitja Horvat i Anemari Košak oboje iz PK Neptun Celje.

Sedmi po redu plivački miting "Head cup Mladi za mlade" završen je dodjelom novčanih nagrada najboljim takmičarima za najbolja isplivana vremena po FINA 2018.

Muškarci:

  1. Kristijan Lakatoš, PK Vojvodina - Srbija
  2. Mitja Horvat, PK Neptun Celje - Slovenija
  3. Tim Masten, PK Delfin - Slovenija

Žene:

  1. Lamija Medošević , GKVS - BiH
  2. Anemari Košak, PK Neptun Celje - Slovenija
  3. Hena Mešić, PK Sport time - BiH

Sedmi po redu plivački miting "Head cup Mladi za mlade" održan je u organizaciji udruženja "Mladi za mlade Sarajevo" i plivačkog kluba "Sport time", a u suorganizaciji sa Olimpijskim bazenom Sarajevo.