sport
40

Vrijedne nagrade na prvom Giro Drag Raceu

Klix.ba
Prva sarajevska trka ubrzanja na biciklima, Giro Drag Race, bit će održana u nedjelju, 9. avgusta na lokalitetu Vilsonovog šetališta.

Prijave za ovaj nesvakidašnji događaj počele su 27. jula i do sada se registrovalo više od pola učesnika od ukupno obezbijeđene cifre od 64 takmičara. Svi koji žele da učestvuju, potpuno besplatno to mogu učiniti na adresi giro.ba/drag. Ono što je najzanimljivije je činjenica da je ovo potpuno nova vrsta takmičenja gdje taktička pravila još uvijek nisu napisana te tako svi koji imaju i nemaju iskustvo u takmičarskog biciklizmu imaju priliku biti najbrži.

A motiv za pobjedu, pored hvaljenja u bajkerskom društvu, mogu biti i vrijedne nagrade koje obezbjeđuje generalni sponzor događaja, kompanija Ciklo Centar iz Sarajeva. Oni su za prva tri mjesta na trci obezbijedili poklon bonove u iznosu od 200 KM, 100 KM i 50 KM, a koji mogu biti iskorišteni u njihovim prodajnim objektima. Pored toga, najbrži na trci će biti počašćeni i proizvodima ostalih prijatelja trke - energetskog napitka Burn i osvježavajućeg vitaminskog napitka Nova Vita.

Iako će takmičari biti u prvom planu naredne nedjelje, organizator nije zaboravio ni publiku, kojoj obećava sjajnu zabavu uz muziku i degustaciju raznih proizvoda. A svima koji se prijave na licu mjesta, Giro di Sarajevo obećava zanimljive poklone.

"Ovo je samo još jedan od načina da skrenemo pažnju vlastima i građanima na bicikliste - ne kritičnu, nego pozitivnu masu ovog grada. Mi pokrećemo stvari nabolje, počele su se graditi staze, ljudi nas sve više prihvaćaju kao učesnike u saobraćaju, a sada je vrijeme da i takmičarski biciklizam približimo onima koji ga nikad nisu iskusili", kaže Loren Keserović, project manager udruženja Giro di Sarajevo.