Napustio Sarajevo
511

Velkoski: Zamišljao sam drugačiji oproštaj i puno Koševo, ostajem bordo do kraja života

H. H.
Krste Velkoski (Foto: Instagram)
Krste Velkoski (Foto: Instagram)
Sada već bivši kapiten Sarajeva Krste Velkoski emotivnom objavom na Instagramu oprostio se od bordo dresa nakon potvrde da je raskinuo ugovor sa klubom u kojem je stekao status legende.

Iako je ostavio neizbrisv trag, priznao je da je zamišljao drugačiji kraj.

"Teško je naći prave riječi da vas pozdravim, toliko je godina i toliko emocija upleteno. Sve sam zamišljao drugačiji oproštaj, puno Koševo… Nikad neću zaboraviti sve što smo doživjeli, svaku utakmicu, svaki gol. Prošlo je sedam godina, 235 utakmica, 64 gola, 44 asistencije, šest trofeja koje nam niko neće oduzeti. Hvala vam što ste me podržavali od prvog dana. Horde zla, istok, zapad, hvala svim mojim saigračima, trenerima, medicinskom timu, ekonomatu, uposlenicima kluba. Nošenje ovog važnog dresa, zajedno sa kapitenskom trakom je jedan od najvećih ponosa u mom životu. Idem uzdignute glave znajući da sam dao sve. Volim vas i ostajem bordo do kraja života. Vaš Krle", napisao je Velkoski na svom profilu.

Velkoski je stranac sa najviše nastupa, trofeja, golova i asistencija u historiji FK Sarajevo. U karijeri je 15 puta nosio dres reprezentacije Makedonije sa kojom je učestvovao na Evropskom prvenstvu 2021. godine.

Debitovao je 1. marta 2014. godine protiv Čelika i od tada upisao 235 nastupa postigavši 64 gola i upisavši 44 asistencije. Sa ovim učinkom dospio je među 10 najboljih strijelaca FK Sarajevo u historiji. Na diobi je 10. mjesta sa Franjom Lovrićem, a samo jedan gol više od njih postigli su Husref Musemić i Alen Avdić.