sport
0

U susret Final 8

KKBosna.com
Košarkaši naše Bosne ASA BHT nakon trijumfa nad Radnikom okrenuli su se izazovu sezone. Riječ je o četvrtfinalnom susretu Goodyear lige protiv Crvene zvezde u četvrtak.

Dvojici Bosninih igrača, Suadu Šehoviću i Goranu Ikoniću postavili smo dva pitanja. Jedno se tiče ishoda meča sa Zvezdom, a drugo o najboljem igraču dosadašnjeg dijela takmičenja.

ŠEHOVIĆ: Iako samo čuli da će protivnik doći znatno oslabljen, pripremamo se kao da se radi o mnogo jačem rivalu, jer želimo pobijediti. Mislim da imamo veliku šansu i adut u domaćem parketu i publici. Jednostavno, ne obaziremo se previše na priče o stanju u zvezdi, niti nas to treba interesovati. Što se tiče igrača, mislim da je Dejan Milojević iz Partizana najbolji košarkaš na ovim prostorima. Praktično ga je nemoguće zaustaviti i svaki igrač koji ga čuva ima skoro nemoguć zadatak.

IKONIĆ: Šanse protiv Crvene zvezde su 50-50. Zvezda je pokazala da je kvalitetna ekipa i jedan je od favorita za osvajanje trofeja. Međutim, naš adut je publika, jer je poznato dap red domaćim navijačima igramo mnogo bolje. Sigurno je da ćemo imati pritisak, ali znaćemo se nositi sa takvim opterećenjem. O stanju u Zvezdi povredama njenih igrača saznajemo iz novena, ali Beograđani imaju kvalitet, bez obzira koja se petorka nađe na parketu. Kada je riječ o najboljem igraču, Milojević jeste po statistikama ipsred svih, ali ja bih glas dao Saši Vasiljeviću koji je najzaslužniji za dobre Bosnine igre i izboren F8.