sport
289

U subotu Međunarodno takmičenje skakača u vodu Bentbaša Sarajevo 2016

Klix.ba
U subotu 27. augusta s početkom u 16 sati drugi put će se na Bentbaši održati takmičenje u skokovima u vodu.

U subotu 27. augusta s početkom u 16 sati drugi put će se na Bentbaši održati takmičenje u skokovima u vodu. Svoje umijeće u skokovima sa 16 metara visoke skakaonice još jednom će pokazati nabolji skakači u regionu. Na poziv organizatora nastupit će 25 skakača iz Slovenije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Grad Sarajevo se na prošlogodišnjoj manifestaciji predstavio kao jedna nova destinacija za ovaj vid ekstremnih sportova te izazvao pozitivne reakcije građana i medija širom naše države. Na osnovu takvih reakcija, namjera organizatora je da ovo takmičenje preraste u tradiciju u glavnom gradu BiH, tako da i u narednim godinama možemo gledati atraktivne skokove na Bentbaši,te da se ujedno i na taj način dodatno obogati ljetna turistička sezona u Sarajevu", saopćili su organizatori.

Ove godine se očekuje još veće interesovanje publike.

"S obzirom na to da će se takmičenje održati po drugi put, vjerujemo da će ove godine privući još veću pažnju građana Sarajeva i gostiju koji borave u gradu, kao i onih iz drugih bh. gradova, ali i brojnih medija“, kazao je inicijator takmičenja Dino Bajrić.