Mirza je više od prijatelja i saigrača
0

U Španiji objavljena knjiga o Kinđetu "Razgovori sa Mirzom"

Klix.ba
Juan Antonio Corbalan, bivši košarkaš Real Madrida , ljekar, poduzetnik i sada pisac, objavio je knjigu o Mirzi Delibašiću sa kojim je nekada dijelio svlačionicu.

"Razgovori sa Mirzom" naslov je knjige koju autor opisuje kao refleksivni roman, mješavinu činjenica i fikcije, čiji je cilj na čitatelja prenijeti pozitivne vrijednosti i stavove, a iznad svega želju za pobjedom.

Na predstavljanju knjige bilo je oko stotinu njegovih prijatelja, bivših košarkaša koji su razgovarali o Kinđetu, njegovom karakteru i svemu onome što je donio u Real Madrid nakon odlaska iz Bosne.

Osim osoba iz sportskog svijeta, na predstavljanju knjige bili su i mnogobrojni novinari iz period kada je Kinđe nosio dres Kraljevskog kluba, ambasadorica BiH u Španiji Jasna Krivošić-Prpić, predstavnici državne Agencije za borbu protiv dopinga i mnogi drugi.

Mirza Delibašić, kaže autor knjige, za njega je bio više od prijatelja. Zajedno su ispisivali košarkašku historiju Real Madrida, koja je opisana na 192 stranice knjige "Razgovori sa Mirzom".

"Mirza je bio jedan duh, više od prijatelja i saigrača. Mirza je prepoznavao ljude po pogledu, bio je veliki znalac. U najtežim trenucima, Mirza je pronalazio snagu i smisao u svemu", kazao je Corbalan.

Knjiga "Razovori sa Mirzom" je u prodaji u Španiji i košta 18 eura.