sport
126

U Sarajevu uskoro finale takmičenja "Burn Skate Tour"

Klix.ba
Dokaz da djeca u Bosni i Hercegovini ipak nisu konstantno za kompjuterom je protekli vikend kada je Free Style udruženje iz Sarajeva posjetilo Bihać i Zenicu.

Ovo je već druga godina zaredom da se organizira "Burn Skate Tour", u bh. gradovima sa mobilnim skate parkom koji se postavlja na trgu i održava takmičenje. Odaziv je baš kao i svake godine bio fascinantan, a svako ko je želio učestvovati je mogao. I ove je i pokazatelj da nam fali parkova u našim gradovima a i više ovakvih dešavanja gdje svako može da učestvuje.

Takmičari su se takmičili u dvije discipline Najbolji trik i Najbolja linija.

Pobjednik svakog od gradova dolazi kao gost u Sarajevo na finale ovogodišnjeg Burn Skate Toura na završni event "Roll to Sarajevo Soul" koji se organizira peti put zaredom ispred Sarajevo City Centra 5. septembra sa početkom u 14 sati.

Sarajlije će imati posebnu priliku vidjeti nevjerovatnu postavku pokretnog Skate parka a moći će uživati u cjelodnevnom programu u organizaciji Snowboard kluba FreeStyle, fantastičnim "trikovima" učesnika, gdje će nas svojim vratolomijama zabaviti vrhunska ekipa BiH rolera i skatera, te, kao i proteklih godina, gosti iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. ali i uz odličnu muziku za koju se brine sarajevski DJ PickPocket osvježenje uz Burn kažu organizatori iz snowboard kluba "FreeStyle".

Takmičenje će se održati uz podršku Burn Energy Drink, Sarajevo City Centera, BiH telecoma te Antene Sarajevo i portala Klix.ba kao generalnog medijskog pokrovitelja.

Takmičenje se odvija u tri discipline: skatebordingu, rolerbladingu, BMX vožnji. Nagradni fond iznosi 1000 eura.