Jedinstven salon bicikala
9

FOTO / U Sarajevu otvoren Specialized Concept Store

Piše: E. Z.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Krajem prošle sedmice u Sarajevu je svečano otvoren Specialized Concept Store, posebno uređen ekskluzivni prodajni salon Specialized bicikala i biciklističke opreme, čime je BiH stavljena na listu rijetkih zemalja koje imaju ovako opremljene i pripremljene prodavnice bicikala i opreme.

Službenim otvorenjem Specialized Concept Store, firma Ciklo Centar je sve većem i zahtjevnijem tržištu bicikala ponudila prvi i jedini specijalizirani prodajni salon u Bosni i Hercegovini u kojem je ponuđena cijela paleta bicikala i biciklističke opreme marke Specialized, kao jedne od najcjenjenijih i najpopularnijih marki u svijetu biciklizma.

Specialized Concept Store je nastao kao plod šestogodišnjeg ugovora Ciklo Centra d.o.o. Sarajevo i Specialized Bicycle Components, Inc. USA o partnerskom ulaganju sredstava i drugih resursa za otvaranje premium biciklističke prodavnice. Uz ekskluzivni prodajni salon Specialized Concept Store se ističe i posebnim dijelom gdje pomoću Body Geometry tehnologije svaki biciklist može svoj bicikl i opremu u potpunosti prilagoditi svom tijelu. Također, tu je i servis svih vrsta bicikala, dok su na ukupnih više od 150 m2, uz Specialized, ponuđene i ostale marke koje su bile prisutne u Ciklo Centru i prije, kao što su GT, Topeak, Sigma Sport, Endura, KED, Peruzzo, Sram, Osprey i Hydrapak, i ostali.

Specialized Concept Store otvorio je vlasnik Hajrudin Klipo riječima: "Mi idemo dalje - ne gledajući niti čekajući komercijalne i tržišne razloge, konkurenciju ili bilo šta drugo: samo zato jer ste vi to zaslužili. Zadovoljstvo kupaca i prijatelja je naša najveća nagrada. Ovim se pridružujemo malom broju elitnih svjetskih prodavnica koje zadovoljavaju najstrožije standarde u biciklističkoj industriji. Znamo da i tada, ali samo uz vašu pomoć i podršku uvijek može bolje!"

Specialized Concept Store nalazi se u hotelu Holiday Inn u Sarajevu, u ulici Zmaja od Bosne 4.