Priča o životu
62

U oktobru premijera filma "Ćiro Blažević – Nikad ispričana priča"

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Bosanskohercegovački sportski novinar Sabahudin Topalbećirević autor je filma o životu bivšeg selektora Zmajeva Miroslava Ćire Blaževića, a film će se raditi u produkciji Sport Kluba i Simposara Sarajevo.

Ćiro kroz film govori o iskrenom, zanimljivom, na trenutke i šokantnom životu, siromaštvu, bogatstvu, pobjedama i porazima te mnogobrojnim anegdotama koje su obilježile njegov život.

U filmu se pojavljuje i 30-ak sagovornika koji dobro poznaju Ćiru i koji su sarađivali s njim u najvažnijim nogometnim bitkama kao 1982. godine, kada je bivšu Jugoslaviju očarao bijelim šalom i titulom prvaka s Dinamom ili 1998. godine kada je s reprezentacijom Hrvatske osvojio senzacionalno treće mesto na Svjetskom prvenstvu.

Priča podsjeća i na to kako je Ćiro vratio nogomet u Bosnu i Hercegovinu zahvaljujući njegovoj nevjerovatnoj energiji, znanju i šarmu.

Nakon premijere filma u Sarajevu, 7. oktobra 2021. godine, na otvaranju desetog međunarodnog sportskog simpozija "Simposar Sarajevo", planirane su premijere u državama regiona.