sport
29

Treći međunarodni badminton turnir za igrače rekreativce 28. novembra u Zetri

Klix.ba
U Sarajevu će se 28. novembra 2015. godine u periodu od 9:00 do 21:00 sat u Zetri u Sarajevu organizovati treći po redu međunarodni badminton turnir za igrače rekreativce Sarajevo Open 2012.

Na ovom sada već tradicionalnom sportskom događaju očekuje se više od stotinu učesnika iz zemalja regije (Slovenija, Hrvatska, Srbija, BiH), te nekoliko igrača rekreativaca iz Indonezije, Brazila, Japana, Danske, Francuske i Malezije.

Takmičarski badminton za koji se veže atribut "sport za sve" spada među najmasovnije rekreativne aktivnosti na planeti. Za ovu kategoriju igrača širom svijeta se organizuje mnoštvo neslužbenih i službenih takmičenja.

I u našoj regiji postoji vrlo bogat program turnira u svim zemljama. BiH je kroz djelovanje BS BiH od 2013. godine aktivno uključena u ova događanja kroz organizaciju turnira u Banjoj Luci i Sarajevu.

Badminton rekreativci su grupa koja zrači pozitivnom energijom, ruši barijere i gradi mostove između ljudi koji žive u zemljama regije. Rekreativni badminton turniri su festivali igre, smijeha, sjajnog druženja i u funkciji su promovisanja takmičarskog badmintona i turističkih potencijala gradova i zemalja u kojima se održavaju.

Badminton rekreativci su primjer kako je zajednički interes (u ovom slučaju ljubav prema ovom lijepom i atraktivnom sportu) najbolje oružje u borbi sa predrasudama i nerazumijevanjem.