Nema prekršaja
5

Tiger Woods se neće suočiti s optužbama zbog saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao

A. B.
Tiger Woods se oporavlja nakon operacije, Foto: Shutterstock
Tiger Woods se oporavlja nakon operacije, Foto: Shutterstock
Legendarni igrač golfa Tiger Woods se neće suočiti s optužbama zbog nesreće u kojoj je učestvovao jer u njoj nije napravljen nikakav prekršaj, potvrdio je to šerif okruga Los Angeles Alex Villanueva.
"Ne razmatramo nikakve optužbe za ovu saobraćajnu nesreću. Nesreća nije zločin, one se događaju nažalost", kazao je Villanueva, piše CNN.

Naime, ovakva odluka je uslijedila jer je na urađenim testovima utvrđeno da Woods nije bio pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata u trenutku saobraćajne nesreće. Navedeno je i to da nema naznaka da je za vrijeme sudara koristio naglo kočenje.

Woods je u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio višestruke povrede nogu. Operisan je odmah u bolnici "Harbor-UCLA" u Kaliforniji te je trenutno komunikativan i oporavlja se što je i navedeno u saopćenju na njegovom zvaničnom Twitter profilu.

Saobraćajna nesreća se desila na području Los Angelesa, a Woods je bio sam u automobilu koji se prevrnuo i izletio sa ceste. Vozilo je bilo u potpunosti razbijeno, a vatrogasci su ovog poznatog golfera morali spašavati iz olupina.

Woods je bio pri svijesti za vrijeme spašavanja, a nadleži su saopćili da će istrazi vjerovatno biti potrebne sedmice kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće.

Inače, to je bila već deseta operacija za 45-godišnjeg Woodsa, koji se tokom karijere borio s raznim problemima koljena, leđa i vrata.