Tenis
24

Zenica domaćin prvog kola Davis Cupa: Historijski mečevi bh. selekcije protiv Poljske

Piše: E. M.
Senad Hadžimešić i Feđa Jovanović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine u februaru će u Gradskoj areni u Zenici igrati mečeve prvog kola Davis Cupa protiv selekcije Poljske, a današnjim potpisivanjem Ugovora o domaćinstvu Gradska arena je u februaru rezervisana za naše tenisere.

U Zenici su danas dogovoreni detalji vezani za domaćinstvo prvog kola Davis Cupa kojeg bi u zeničkoj Areni trebali odigrati naši najbolji teniseri predvođeni Damirom Džumhurom.

Nakon uspješno organizovanog meča protiv Tunisa, zenička Arena će biti domaćin i prvom kolu Prve skupine Euro-afričke zone u kojem će naša selekcija ugostiti reprezentaciju Poljske.

Direktor Teniskog saveza Bosne i Hercegovine Senad Hadžimešić nakon potpisivanja Ugovora o domaćinstvu je izjavio kako je Poljska izuzetno jaka ekipa, ali da vjeruje da će naša selekcija napraviti dobar rezultat.

"Nakon nešto više od deset mjeseci ponovo ćemo igrati u Gradskoj areni u Zenici, ali ovaj put protiv Poljske. Bosna i Hercegovina je u 2016. godini ostvarila tri pobjede, dok je Poljska igrala svjetsku skupinu i u prvom kolu je izgubila od pobjednika Argentine koja je prije nekoliko dana u Hrvatskoj osvojila Davis Cup. Poljska ima kvalitetne igrače, a jedan od njih je i Janowicz koji nije igrao zadnja dva meča prošle godine i iskreno se nadam da neće igrati ni protiv nas. Međutim, imaju dubl sa odličnim teniserima koji je među top 50 na svijetu i tu će biti vrlo teško napraviti pobjedu", izjavio je Hadžimešić.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici Feđa Jovanović je istakao kako će uraditi sve što je u njihovoj mogućnosti da za naše tenisere naprave povoljne uslove.

Selekciju BIH će prema najavama predvoditi naš trenutno najbolji igrač Damir Džumhur, a pored njega u sastavu bi trebali biti i Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nemanja Fatić.

Meč je na programu od 3. do 5. februara 2017. godine, a Jovanović se nada da će ovaj put posjećenost mečevima u Gradskoj areni u Zenici biti mnogo veća.