Tenis
0

Završeno Evropsko stonotenisko prvenstvo za mlade "STEPS 2006"

FENA
Finalnim mečevima u svim konkurencijama u nedjelju je u Sarajevu završeno 49. evropsko stonotenisko prvenstvo za mlade (STEPS 2006). U konkurenciji juniora naslov evropskog prvaka pripao je Portugalcu Marcosu Freitasu, koji je u finalu EP-a savladao Mađara Davida Zomborija sa 4:1.

Kod juniorki najbolja je bila Rumunka Daniela Dodean, koja je u finalu savladala sunarodnjakinju Elizabetu Samaru sa 4:3.

Hrvat Borna Kovač pobijedio je u konkurenciji kadeta, savladavši u finalu Šveđanina Kristiana Karlssona sa 4:3, dok je u konkurenciji kadetkinja zlato osvojila Ukrajinka Pesotka, koja je u finalu pobijedila Francuskinju Marine Pavot sa 4:1.

U kokurenciji juniorskih parova naslov prvaka je pripao Rusima Golovanovu i Paykovu, dok su kod juniorki slavile Njemice Solja i Srahr.

U konkurenciji mješovitih juniorskih parova pobijedili su Lebesson i Feher, a kod kadeta švedski par Karlsson i Pettersson.

Najuspješniji od bh. stonotenisera u pojedinačnoj konkurenciji bili su junior Almir Divović, juniorke Lejla Ahmić i Majda Prole, te kadeti Damir Marinić i Ivan Bobaš, koji su se plasirali među 64 najbolja stonotenisera Evrope.

U konkurenciji dublova kadeti Marinić i Korjenić prošli su do trećeg kola, što je za rukom pošlo Almiru Divoviću i Sonji Obradović, te Amar Korjeniću i Emini Hadžiahmetović u konkurenciji mješovitih parova.

U ekipnoj konkurencjii najuspješnije su bile juniorke, koje su osvajanjem 15. mjesto izborile plasman u A diviziju.

Juniori BiH su takmičenje okončali na 23. mjestu, kadeti na 18., a kadetkinje na 23. mjestu.