Tenis
0

WTA Marrakech: Schiavone i Dominguez Lino za naslov

Totalsport
Francesca Schiavone
Francesca Schiavone
U finalu teniskog WTA turnira u marokanskom gradu Marrakechu sastat će se talijanska tenisačica Francesca Schiavone i Španjolka Lourdes Dominguez Lino.

Bivša pobjednica Roland Garrosa, Schiavone, izborila je svoj prvi ovosezonski finale pobjedom nad Južnoafrikankom Chanelle Scheepers 7-6(4), 6-1. Obje su teniserke u prvom setu čvrsto držale svoj početni udarac, pa je pobjednica prve dionice morala biti riješena u tie-breaku. Schiavone ni u 13. igri nije popuštala na početnom udarcu, dok je Scheepers "pokleknula".

Gubitak prvog seta bio je, čini se, odlučujuć za psihu Scheepers, koja je u drugoj dionici dohvatila svega jedan jedini gem. Schiavone će se u nedjelju za šesti naslov u karijeri boriti protiv Španjolke Dominguez Lino, koja je u meču s čak 12 breakova pobijedila Luksemburžanku Mandy Minellu.

Bilo je 2-6, 6-0, 6-1 za špansku veteranku (32), koja će u nedjelju loviti svoj tek drugi pojedinačni WTA naslov.

Schiavone i Dominguez Lino dosada su igrale četiri puta, a trenutni je rezultat 3-1 za Talijanku. Jedini susret koji je Španjolka dobila datira iz davne 1998. godine, dok je posljednji igran 2011. godine u Miamiju (6-4, 7-6 za Schiavone).

WTA Marrakech, polufinale:

Schiavone (6) – Scheepers 7-6(4), 6-1 Dominguez Lino – Minella 2-6, 6-0, 6-1