Tenis
0

Wozniacki: Ja sam broj 1, briga me što drugi misle

Sarajevo-x.com
Caroline Wozniacki (Foto: AP)
Caroline Wozniacki (Foto: AP)
Dankinja Caroline Wozniacki sudara se praktički iz dana u dan s pitanjem vjerodostojnosti njezine prve pozicije u svjetskom poretku teniserki, budući da u karijeri nije osvojila niti jedan Grand Slam turnir.

Teniski hroničari i stručnjaci često nabijaju na nos 21-godišnjoj Dankinji da je ona samo prva, ali ne i najbolja teniserka svijeta. Ne može biti najbolja kada nema niti jednu Grand Slam titulu.

Nakon pobjede nad Njemicom Andreom Petkovic 6-1, 7-6(5), Wozniacki je još jednom, po ko zna koji put, morala progovoriti o toj temi.

"Iskreno govoreći, baš me briga. Stvarno me baš briga što drugi misle i govore. Mene zanima samo ono što najbolje znam raditi, igrati tenis. Zanima me samo da svaki puta kada izađem na teren pružim 100 posto svojih mogućnosti", rekla je Wozniacki, koja je svoj jedini Grand Slam finale u karijeri odigrala baš na US Openu, 2009. godine. Izgubila je od Belgijanke Kim Clijsters.

Za razliku od nje, Amerikanka Serena Williams, njezin uzor i sljedeća protivnica na turniru u polufinalu, na kontu ima tri naslova na US Openu i ukupno 13 na Grand Slam turnirima u pojedinačnoj konkurenciji.

"Radujem se meču sa Serenom. Velika je sportistkinja i sjajna cura. Pokušat ću iskoristiti svoje šanse. Ja sam teniserka koja nikada ne odustaje i uvijek se bori do zadnjeg poena. No, Serenina velika snaga je također u njezinom izrazito naglašenom borbenom duhu. Doista je iznimno cijenim kao teniserku, ali i kao osobu", zaključila je svoje hvalospjeve na račun suparnice Wozniacki.