Stari rivali
22

Wawrinka kaže da se Đoković plašio mečeva s njim: Njegova igra mi je odgovarala

K. H.
Stan Wawrinka i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Stan Wawrinka i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Švicarski teniser Stan Wawrinka kaže da se Novak Đoković plašio duela s njim u najboljim igračkim danima i da je upravo Srbijanac igrač iz "velike trojke" protiv kojeg je najviše volio igrati.

On je dao objašnjenje kako njegov stil igre nije odgovarao srbijanskom igraču, čak do te mjere da se plašio duela protiv njega, posebno na Grand Slam mečevima.

"Novak je bio jedan od igrača 'velike trojke' s kojim sam volio najviše igrati. Njegova igra mi je odgovarala, iako me je pobijedio više puta nego što mogu izbrojati... Znam da me se plašio, uglavnom na Grand Slam mečevima", kazao je Wawrinka.

Prisjetio se i čuvenog meča u Melburnu 2013. godine kada je izgubio od Đokovića u pet setova, da bi mu se godinu dana nakon toga revanširao na istom turniru, također nakon pet setova.

"Prije revanša u Australiji ljudi su mi govorili da dolazi još jedan epski meč. Uspio sam doći do petog seta i rekao sam sebi da ću uspjeti i da neću dozvoliti Đokoviću da mi pobjegne. Znao sam da je to bilo moje vrijeme, a kada sam ostvario pobjedu, znao sam da će me odvesti na viši nivo u karijeri", dodaje Wawrinka.

Wawrinka zbog povrede stopala nije odigrao nijedan meč godinu dana, a očekuje se da će se na teren vratiti u martu ove godine kada će i proslaviti 37. rođendan.

Spomenuti dvojac je ukupno odigrao 25 mečeva, a Đoković ima znatno bolji omjer i ostvario je 19 pobjeda.