Potvrdio razvod
26

Ukrajinskog tenisera ostavila supruga Ruskinja nakon što je otišao u rat: Samo mi je žao djece

H. H.
Sergij Stahovski sa porodicom (Foto: Instagram)
Sergij Stahovski sa porodicom (Foto: Instagram)
Bivši ukrajinski teniser Sergij Stahovski (36) koji je uslijed ruske invazije stao u odbranu svoje zemlje potvrdio je da se razveo od svoje dosadašnje supruge koja je inače Ruskinja.

Stahovski, koji je svojevremeno bio 31. teniser svijeta i osvojio je četiri ATP turnira, došao je u fokus javnosti nakon što je dobio dozvolu da se priključi vojsci svoje države.

Ipak, ratna zbivanja utjecala su i na njegov privatni život, jer ga je ostavila supruga Anfisa Bulgakov koja već duži period živi u Mađarskoj. Njihovo troje djece su sa majkom u Budimpešti, što Stahovskom veoma teško pada., iako je njegova supruga u početku pružala podršku Ukrajini u ratu protiv Rusije.

"Razveli smo se, pošto sam otišao u rat. Ona je ubrzala stvari. Igrala je sa dva lica. Ili si mrtav ili si živ, samo mi je žao djece", izjavio je Sergej Stahovski u intervjuu za ukrajinski Witness, dodavši:

"Nikad nisam ni mislio da će mi se nešto takvo desti. Malo me sramota zbog svega, jer je to najteži udarac za djecu", izjavio je Ukrajinac čija je supruga iz Sibira, iz mjesta Kemerovo.

Ukrajinac je poznat i po tome što je Rogeru Federeru nanio jedan od najtežih poraza u karijeri. Stahovski je izbacio Federera s Wimbledona 2013. godine, turnira na kojem je bio gotovo nedodirljiv te je za slavnog Švicarca to bilo najranije ispadanje s Grand Slam turnira nakon 10 godina.