Pogledajte gradilište
73

U Banjoj Luci ubrzano rade na izgradnji teniskih terena za ATP 250 turnir

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Park "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci uskoro će postati centar sportskog zbivanja s obzirom da će za nešto više od mjesec dana biti održan veliki ATP 250 turnir gdje se očekuju velika teniska imena zajedno sa Novakom Đokovićem.

Banja Luka će biti rame uz rame sa Barcelonom i Minhenom, a na turniru ATP 250 osim Đokovića igrat će još nekoliko poznatih tenisera. Kako su najavili organizatori očekuje se dolazak pet-šest tenisera sa top 20 ATP liste te još deset takmičara s liste 250.

Upravo s tim u vezi, park "Mladen Stojanović" postao je veliko gradilište gdje se grade novi teniski tereni, ali i multifunkcionalna dvorana sa 3.000 sjedećih mjesta.

Mašine su svakog dana na terenu, a već sve polako dobiva svoje obrise i bit će završeno do početka turnira. Planirano je da stadion, odnosno, dvorana, bude tokom turnira otvorenog tipa, a da nakon završetka turnira bude pokrivena i pretvorena u multifukcionalnu dvoranu.

Draško MIlinović, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske je kazao da su imali pravi izazov pred sobom te da sve ide po planu kako bi Banja Luka imala jedan od najvećih događaja u historiji Republike Srpske.

"Blizu smo kraja i vjerujem da ćemo ispoštovati rokove te se predstaviti u najboljem svjetlu. Prenos ovakvog turnira ide u preko 130 zemalja širom svijeta. Banja Luka je među 39 gradova koji će imati čast ugostiti ATP 250 turnir i to dovoljno govori o prilici za promociju", kazao je Milinović.

Dodao je da će gradski park postati centar druženja, kako sportskog tako i kulturnog, a tokom turnira bit će upriličeno i druženje u teniskom selu gdje će se ulaz plaćati 5 KM, a posjetioci će imati priliku i osvojiti ulaznice za tenis mečeve.

Iako će turnir samo ove godine biti odigran u Banjoj Luci, infrastruktura koja ostaje pomoći će dodatnom razvoju sporta u ovom gradu, ali i većoj iskorištenosti parka koji će postati nova omiljena lokacija posjetilaca.