Usred meča
21

TV kuća izazvala revolt u Srbiji pa objašnjeno zašto je prekinut prijenos Đokovića

D. P.
Đoković je za to vrijeme odradio veliki posao (Foto: EPA-EFE)
Đoković je za to vrijeme odradio veliki posao (Foto: EPA-EFE)
Nositelj prava na prijenos mečeva Australian Opena za naš region, popularna TV kuća Eurosport International, izazvala je revolt navijača u Srbiji nakon prekida emitovanja duela Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova.
Đoković je rezultatom 3:0 savladao Dimitrova i tako se plasirao u četvrto kolo Australian Opena. No, to fanovi širom svijeta nisu imali priliku gledati u cijelom toku.

Naime, nakon završena dva seta, bez prethodne najave, prijenos Đokovićevog meča je prekinut kako bi se odgledao duel Andyja Murraya i Roberta Bautista-Aguta.

Iz ove TV kuće procijenili su da je to uzbudljiviji meč te tako izazvali revolt u cijeloj Srbiji, ali i kod svih Đokovićevih navijača širom svijeta.

Komentator Eurosporta je objasnio situaciju. Naglasio je da je razlog to što su u "centrali" odlučili da je to zanimljiviji meč te da odluka nema veze s Eurosport Srbijom.

"Još jednom naglašavamo, nije do nas u Eurosport Srbija. Valjda je svima to jasno. U centrali su odlučili da je meč Murraya i Bautista-Aguta zanimljiviji", naglasio je komentator Eurosporta.

Kada se završio meč na drugom terenu, prijenos je vraćen na duel Đokovića i Dimitrova.