Wimbledon
0

Tomic: Ovo je najveće postignuće u mojoj karijeri

Totalsport
Svu je raskoš svog talenta u subotnjem meču trećega wimbledonskog kola protiv petog nositelja turnira i petog tenisera svijeta, Robina Söderlinga, pokazao 18-godišnji Australac Bernard Tomic.

Nekad najbolji svjetski junior pobijedio je Šveđanina u trima setovima 6-1, 6-4, 7-5. Demonstrirao je fantastičnu igru u svakom pogledu.

Nije izgubio niti jedan servis-gem, što govori da je fantastično servirao (13 aseva). U nekoliko je navrata sjajno reagirao na mreži, zabio je više winnera (36-23), napravio manje neprisiljenih grešaka (15-21) i čitavim tokom meča konstantno držao visoku razinu igre. Fantastičan dojam njegove pobjede ne može čak ugroziti ni činjenica da je Söderling očito imao problema s povredom lijeve noge.

"Ušao sam u meč s mišlju da si moram dati šansu. Mislim da sam prvi set uistinu odigrao maksimalno opušteno. Isprva nisam mislio da ću pobijediti. Kad sam počeo dobro igrati, počeo sam i razmišljati o tome. Nakon prvog seta otvorila su se mnoga vrata", rekao je mladi teniser hrvatsko-bosanskih korijena dodavši: "Ovo je nedvojbeno najveće postignuće u mojoj karijeri. Pamtit ću ovu pobjedu kao moj prvi uistinu dobar nastup na Grand Slam turniru."

Tomic će prvi put u karijeri ući u Top 100 najboljih svjetskih tenisera po završetku Wimbledona. Pobijedi li u dvoboju osmine finala Belgijca Xaviera Malissea, polufinalista Wimbledona 2002. godine, skrasit će se negdje oko 70. mjesta.