Fed Cup
0

Teniserke BiH sutra putuju u Kairo

FENA
Mervana Jugić-Salkić (Foto: Arhiv)
Mervana Jugić-Salkić (Foto: Arhiv)
Ženska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak putuje u Kairo, gdje će učestvovati na turniru II grupe Euro-afričke zone Fed Cupa.

Ekipa će se okupiti u Beču odakle će nastaviti put za glavni grad Egipta. Selektor Sanja Kovač u Kairo vodi četiri teniserke: Jasminu Tinjić (WTA - 274.), Mervanu Jugić-Salkić (363. -singl, 90.-dubl), Jasminu Kajtazović (725.) i Emu Burgić (783.).

Ponedjeljak poslijepodne i utorak će biti iskorišteni za treninge, a takmičenje počinje od srijede.

Pored reprezentacije BiH na turniru učestvuju selekcije Armenije, Finske, Gruzije, Maroka, Portugala i Turske. Zvanični žrijeb je u utorak u 12 sati.

Reprezentacije će biti podijeljene u dvije grupe, a za žrijebanje su ekipe postavljane po Fed Cup rankingu. Nosioci grupa su Finska i Gruzija, a BiH će biti u trećem "šeširu".

Grupna faza takmičenja na rasporedu je od srijede do petka. Play-off se igra u subotu, a pobjednici će osigurati plasman u I grupu Euro-afričke zone.

S obzirom na otkaz reprezentacije Lihtenštajna, posljednja ekipa iz grupe sa četiri tima automatski će ispasti u III grupu EA zone, dok će trećeplasirani iz obje grupe igrati meč za opstanak.