Poštovanje turnira
139

Sereni Williams zabranjen crni kostim na Roland Garrosu

Klix.ba
Serena Williams (Foto: EPA-EFE)
Serena Williams (Foto: EPA-EFE)
Američka legendarna teniserka Serena Williams osim u Wimbledonu, gdje su svima obavezno propisane potpuno bijele odjevne kombinacije, ni u Roland Garrosu više neće nositi šta hoće.

Naime, najbolja svjetska teniserka je na drugom Grand Slamu sezone nastupala u crnom pripijenom kostimu, koji je dizajniran kako bi sprječava krvne ugruške nakon poroda, ali za neke je to bilo previše.

"Ponekad sve to ode predaleko. Serenin ovogodišnji kostim više neće biti dopušten. Treba poštovati igru i turnir", rekao je Bernard Giudicelli, predsjednik Francuskog teniskog saveza.

Giudicelli je zatražio od proizvođača sportske opreme da ih upozore kakvu su odjeću pripremili za njihov turnir, a Serena je rekla kako je kostimom željela i poslati poruku.

"Kostim kao da predstavlja sve žene koje su puno prošle mentalno, fizički, sa svojim tijelom, da se vrate i vjeruju u sebe. Ovo je prilika da inspirišem sasvim različite grupe nevjerovatnih žena i djece. U njemu se osjećam kao ratnica, princeza ratnica ili kraljica iz Wakande. Uvijek živim u fantasy svijetu, uvijek sam željela biti superjunakinja, a možda je ovo moj način za to", objasnila je teniserka.