Prošla prvo kolo
19

Serena Williams pobijedila Danku Kovinić i produžila karijeru za barem još jedan meč

E. B.
Serena Williams (Foto: EPA-EFE)
Serena Williams (Foto: EPA-EFE)
Jedna od najboljih teniserki svijeta Serena Williams će odigrati barem još jedan meč u singlu u bogatoj karijeri.

Četrdesetogodišnja Amerikanka je na startu US Opena, na krcatom stadionu Arthur Ashe, pobijedila Crnogorku Danku Kovinić rezultatom 6:3, 6:3 nakon sat i 40 minuta igre.

"Veoma mi je teško, i dalje volim biti ovdje. Što više igram turnira, to više osjećam da pripadam tu. Teško je otići znajući da možeš pokazati dosta toga, ali vrijeme mi je da pređem na neke druge stvari. Postoji toliko toga što želim raditi", rekla je osvajačica 23 Grand Slam turnira koja je najavila oproštaj od tenisa kada završi nastup na US Openu.

Naredni meč bi Sereni mogao biti i posljednji u karijeri s obzirom da u drugom kolu igra protiv druge teniserke svijeta Anett Kontaveit.

Od ostalih rezultata prvog dana takmičenja na US Openu vrijedi izdvojiti poraz Simone Halep. Nekadašnja prva, a sada sedma teniserka svijeta je izgubila od 124. na WTA listi Darije Snigur.

Ukrajinska teniserka je slavila u uzbudljivom meču rezultatom 6:2, 0:6, 6:4 i zakazala meč drugog kola protiv Rebecce Marino koja je sa 6:2, 6:3 izbacila Magdalenu Frech.