Tenis
0

Serena Williams na mukama protiv Francuskinje Garcije

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Francuskinja Caroline Garcia, 74. igračica svijeta, neočekivano je namučila Serenu Williams u trećem kolu Miamija. Uz dosta problema dalje je prošla i četvrta nositeljica Ruskinja Maria Šarapova.

Uz puno više problema nego što se to očekivalo Serena Williams prošla je u četvrto kolo Miamija. Francuskinja Caroline Garcia natjerala je prvu igračicu svijeta na veliki utrošak energije i ostanak na terenu više od dva i po sata. Ipak, u trećem setu Williams je uspjela zadržati prednost od breaka već s početka tog razdoblja i otići do pobjede, nimalo lako izborene.

"Imala sam više od 40 neprisiljenih grešaka i to nije nivo za profesionalni tenis, možda za neki amaterski meč. Na WTA Touru moraš biti puno bolji, nadam se da ću to uspjeti u nastavku turnira", rekla je neraspoložena Williams nakon susreta.

Dva i po sata na terenu bila je i Samantha Stosur, ali ona nije uspjela spriječiti iznenađenje. Domaća kvalifikantica Coco Vandeweghe stigla je do neočekivane pobjede nakon velike borbe u kojoj su sva tri seta završena sa 7-5. Dva puta u završnici padala je Stosur, a jednom Vandeweghe.

S dobrom formom ne može se pohvaliti ni Sara Errani koja je svoj put završila u trećem kolu. Errani je imala tešku protivnicu u Ekaterini Makarovoj koja je slavila u tri seta. Errani je imala čak 89 posto ubačaja prvog servisa, međutim Ruskinja ga je bez većih problema krotila i osvajala poene.

Za razliku od njih Angelique Kerber je ekspresno odradila posao protiv Bugarke Tsvetane Pironkove. Pironkova je poražena u dva seta uz samo dva osvojena gema čime se Kerber osvetila za poraz u Sydneyu na početku ove godine.

U najdužem meču dana Maria Šarapova je uz dosta muke stigla do pobjede protiv Čehinje Lucie Šafarove. U trećem setu je Šarapova uspjela podići igru i sa 6-2 dovršiti posao iako Čehinja nakon susreta nije bila razočarana i uzdignute glave napustila je teren poslije dobre predstave protiv četvrte nositeljice.

Osvajačica Indian Wellsa Flavia Pennetta nije uspjela nastaviti s odličnim nastupima i u Miamiju. Nadigrala ju je Ana Ivanović koja je slavila u tri seta i tako upisala i petu pobjedu u međusobnim dvobojima.

WTA Miami, treće kolo:

Serena Williams (SAD, 1) – Caroline Garcia (Francuska) 6-4, 4-6, 6-4 Coco Vandeweghe (SAD, Q) – Samantha Stosur (Australija, 16) 5-7, 7-5, 7-5 Ekaterina Makarova (Rusija, 23) – Sara Errani (Italija, 9) 6-3, 2-6, 6-4 Angelique Kerber (Njemačka, 5) – Tsvetana Pironkova (Bugarska) 6-0, 6-2 Maria Šarapova (Rusija, 4) – Lucie Safarova (Češka, 26) 6-4, 6-7(7), 6-2 Kirsten Flipkens (Belgija, 19) – Sabine Lisicki (Njemačka, 14) predaja Lisicki Ana Ivanović (Srbija, 12) – Flavia Pennetta (Italija, 20) 6-4, 6-3