US Open
0

Serena lako protiv 1. igračice svijeta

Totalsport
Serena Williams (Foto: Reuters)
Serena Williams (Foto: Reuters)
U polufinalnim dvobojima teniserki na US Openu, Amerikanka Serena Williams i Australka Samantha Stosur izborile su finale.

Prva kandidatkinja za pobjedu na završnom Grand Slam turniru sezone u New Yorku, domaća predstavnica Serena Williams bez većih problema u polufinalu je savladala vodeću teniserku na WTA listi i 1. nositeljicu Dankinju Caroline Wozniacki 6-2, 6-4.

Od samog početka susreta Serena je dominirala, a konačna statistika otkriva koliko je domaća uzdanica bila raspoložena za igru protiv Wozniacki. 11 as servisa, 78% osvojenih poena nakon prvog servisa, te pomalo nestvaran omjer winnera 34-5 u drugi plan bacaju 34 neprisiljene greške. Mlađa sestra Williams realizirala je 5 od 11 prilika za oduzimanje servisa i svom silinom projurila pored 1. nositeljice koja nije nalazila odgovor na igru Amerikanke.

U drugom polufinalnom meču iskusna australska teniserka Samantha Stosur uspjela je nakon tri seta zaustaviti najveće iznenađenje turnira, 23-godišnju Njemicu Angelique Kerber s 6-3, 2-6, 6-2. Trenutno 92. igračica na WTA listi ostvarila je daleko najbolji rezultat u karijeri, ali ipak nije mogla do finala.

No, treba reći da je ovo bio dosta neizvjestan dvoboj, a na kraju je 9. nositeljica Stosur osvojila ukupno svega 6 poena više u meču koji je trajao sat i 45 minuta. Ključ poraza za Kerber leži u činjenici da je propustila realizirati veliki broj prilika za oduzimanje servisa, 3-12, dok je njena protivnica u tim ključnim trenucima pokazala koliko je važno iskustvo i koncetracija. Stosur je naime iskoristila sve ponuđeno, 4 od 4.

Dvoboj finalistica bit će njihov sedmi međusobni susret. U dosadašnjih šest Stosur je upisala dvije pobjede, dok su posljednji put odmjerile snage ove godine u Torontu, a bolja je bila Williams.

US Open, teniserke, polufinale:

S. Williams (28) – Wozniacki (1) 6-2, 6-4 Stosur (9) – Kerber 6-3, 2-6, 6-2