Tenis
1

Šarapova: Uživala sam u jednom od najljepših mogućih dana

Totalsport
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Ruska teniserka Marija Šarapova u četvrtak je jednim udarcem "ubila" dvije muhe. Pobijedila je Petru Kvitova 6-3, 6-3 u polufinalu Roland Garrosa, a uporedno je s prvog mjesta WTA liste svrgnula Viktoriju Azarenku.

"Bio je to nevjerovatan dan za mene. Prije nekoliko godina sam stvarno bila na rubu, pod sumnjom hoću li više uopće igrati tenis. Danas? Sada sam opet prva na svijetu i u finalu Roland Garrosa. Zbilja su to dvije nevjerovatne stvari za mene", rekla je Šarapova i nastavila:

"Vremenske prilike su opet bile teške na Chatrier stadionu. Vjetar je i meni i Petri stvarao velikih problema. Isto tako, protiv Kvitove sam imala teška iskušenja u karijeri i važno je bilo ostati strpljiv. Srećom, uspjela sam se priviknuti na sve i ući u finale."

Prije finalnog meča Šarapova je najavila:

"Errani će biti krajnje nezgodna suparnica. Mislim da je ona djevojka s najviše pobjeda na zemlji ove godine. Prava je takmičarka i uvijek te tjera na udarac više u poenu. Gledala sam je često ove godine u Parizu i očekuje me iznimno težak meč", rekla je Ruskinja kojoj u karijeri od Grand Slam pehara nedostaje još samo ovaj, iz Pariza.