Dramatičan meč
12

Šarapova pobijedila Ostapenko i plasirala se u polufinale Rima

Piše: N. K.
Maria Šarapova
(Foto: EPA-EFE)
Najbolja ruska teniserka Marija Šarapova pobijedila je aktuelnu prvakinju Roland Garrosa Jelenu Ostapenko u tri seta i plasirala se u polufinale turnira u Rimu.

Šarapova je za čak tri sata igre uspjela da savlada jedanaest godina mlađu latvijsku teniserku rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 6:4, 7:5.

Ostapenko je bolje otvorila meč, odmah na startu napravila break i povela sa 3:0, a kasnije tu prednost dobrim servisima uvećala i na 5:2.

Međutim, Šarapova se vratila i odvela set u tie-break, gdje Ostapenko koristi ukupno petu set loptu u prvom periodu igre i vodstva.

U drugom setu mnogo manje drame, ali ne i bez nje budući da je Ruskinja slavila s 6:4 u gemovima te je tako odvela ovaj meč u odlučujući period igre.

U novom setu, nova drama, a Šarapova u uzbudljivom finišu iskoristila treću meč loptu u meču i plasirala se u polufinale.

Ruskinja će se u polufinalu sastati s pobjednicom meča između Garcije i Halep, a u drugom polufinalu snage će odmjeriti Kontaveit iz Estonije i branilac titule Svitolina.